Free Books Online Feniçka Download

Be Specific About Books During Feniçka

Edition Language: Turkish URL https://www.iskultur.com.tr/fenicka.aspx
Free Books Online Feniçka  Download
Feniçka Paperback | Pages: 80 pages
Rating: 3.75 | 756 Users | 73 Reviews

Declare Based On Books Feniçka

Title:Feniçka
Author:Lou Andreas-Salomé
Book Format:Paperback
Book Edition:First Edition
Pages:Pages: 80 pages
Published:July 18th 2016 by Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları (first published 1983)
Categories:Feminism. Fiction. Classics

Narrative Supposing Books Feniçka

Lou Andreas-Salomé modern anlamda "feminist" olarak tarif edilemese de, bağımsız ve özgürlükçü yaşamıyla kuşaklar boyu feministler için bir rol model oldu. Nietzsche, Rilke ve Freud gibi önemli şahsiyetlerle kurduğu dostluklarla ve onlar üzerindeki etkisiyle gündeme geldi. Avrupa üniversitelerinde öğrenim gören ilk kadınlardan biri olarak, erkeklerle ilişkileri çağının kadınlarına göre farklı bir seyir izlemişti. Feniçka, Andreas-Salomé'nin Alman oyun yazarı Franz Wedekind'le yaşadığı, daha sonra Alban Berg'in Lulu adlı operasının librettosuna da konu olan bir deneyime dayanır. Geleneksel cinsiyetler arası ilişkileri pek umursamayan, İsviçre'de doktorasını yapmış Moskovalı bir kadının bir erkek psikoloğun gözünden anlatılan hikâyesidir. Anlatıcı yapıtın akışı içinde Feniçka'yla dostluğunu ilerletirken, kadınları her daim belli şablonlar içinde; ya erkek avcıları ya da salt zihinsel kapasiteleriyle öne çıkan cinsiyetsiz varlıklar olarak değerlendirmekten vazgeçip, insan olarak görmeyi öğrenir.

Rating Based On Books Feniçka
Ratings: 3.75 From 756 Users | 73 Reviews

Piece Based On Books Feniçka
Kırdığım puanın tek sebebi, kitabı bağnaz, kadınların okumasına dahi karşı olan bir erkek karakterin ağzından okumamız. Karakter kendi düşüncelerini dile getirdikçe sayfaları çeviresim geldi.

1800'lu yillar. Rusya'dayiz. Saint Petersburg'ta. Rus toplumu o zamanlar cok kapali. (Sevgili vatandaslarim. Su andan itibaren anlatacaklarim size cok tanidik gelecek. Benden soylemesi) Kahramanimiz Max Werner bir Alman. Petersburg'a dusuyor yolu ve burada bir kizla tanisiyor. Hanim kizimizin adida Fenicka, nam-i diyar Fenya. (Efendim Rus edebiyatina asina olanlar bileceklerdir ki Rusca'da bu kalip okdukca fazla kullanilir. Fenicka Fenya olur Fenickacigim manasinda ornegin Nikolai olur Kolya.

Arayışlar kadar etkilemedi bu kitap beni. Biraz tekrara düşmek gibiydi. Tabi ki de karşılaştırmak doğru değil iki kitabı, ama bir katma değer de yaratmalı hepsi kendi özelinde. Feniçka malesef parlayamadı zihnimde.

Buna alışkınım dedi, geceleri kitapların başında oturmayı tercih ederim. Ortalık o kadar sessizken.. Genç bir kızın böyle bir şey söylediğini duymak kulağa çılgınca geliyor, dedi Max Werner neredeyse öfkeyle, çünkü bundan hiç hoşlanmamıştı. Şurada karşınızda duran ben kitaplara gömülmekten daha yeni kurtuldum., hem de en ağır cephe hizmetinden kaçarcasına. Ve siz bir kadın, kendinizi gönüllü olarak teslim ediyorsunuz. S.9-10Bakış açımızı genişleten, hayatı önümüze seren ve bizi bağımsızlaştıran

Bayıldım!!!! Kadınlık konusunda okuduğum en güzel kitaptı!! bağımsız ve özgür, cinsiyetler arasındaki farkları umursamadan yaşayan özgür bir kadının hikayesi!

Günümüzdeki feministlerden pek bir fark göremedim. Kampüs cadısı ve friend-zone'da tıkılıp kalmış bir Meriç hikayesi okudum. Güçlü kadın imgesini ben de seviyorum fakat burada güçlü kadın yok. Burada birileriyle sevişmek için kendini acındıran, başkalarına muhtaç olduğu halde başkalarının kurallarını ataerkil bulup gizli kapaklı iş çeviren bir kadın görüyorum. Yurtdışında eğitim almışsın, döneminin kadınlarına oranla daha çok söz söyleyebiliyorsun. Daha özgür yaşamışsın. Hatta mesleğin var. Ama

Zeki, güçlü, okuyan bir kadının arayışı, anlam verememesi, sorgulaması... 1800lü yıllar, kapalı bir toplum. Neden diye sormaya cesaret ederek farklı, bilinçli bir bakış açısı getiriyor Feniçka. Dönemin kalıplarına karşı cesaretli ve özgüvenli bir duruş sergiliyor.Kitabı okuduktan sonra hala aynı şeyleri tartışıyor olmamız üzdü açıkcası...Öyle cümleler,öyle sorular var ki, 2017 yılında olmamıza rağmen ne yazık ki hala geçerliliğini koruyor. Kadının toplumda ki yerini bir türlü zihnimizde

0 Comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.