Download Palestina. Laisvė yra labai graži Free Books Full Version

Declare Books Toward Palestina. Laisvė yra labai graži

Edition Language: Lithuanian
Download Palestina. Laisvė yra labai graži  Free Books Full Version
Palestina. Laisvė yra labai graži Paperback | Pages: 264 pages
Rating: 3.93 | 45 Users | 4 Reviews

Particularize Out Of Books Palestina. Laisvė yra labai graži

Title:Palestina. Laisvė yra labai graži
Author:Giedrė Steikūnaitė
Book Format:Paperback
Book Edition:Deluxe Edition
Pages:Pages: 264 pages
Published:2017 by Alma Littera
Categories:Unfinished. Politics

Commentary As Books Palestina. Laisvė yra labai graži

Vienintelė knyga lietuvių kalba, kuri skirta tik Palestinai. Tai nėra istorinė knyga, todėl jai ir turi būti keliami kiti reikalavimai. Tai pasakojimas apie palestiniečius iš palestiniečių lūpų, apie jų kasdieninį gyvenimą žiaurios okupacijos sąlygomis Vakarų Krante. Kadangi pačiam teko dalyvauti viename knygos pristatyme, todėl buvo aiškiai matyti, kad žmonės, nors ir turintys nemenką išsilavinimą, tačiau visą istoriją regi per Izraelio valstybės akinius. Izraelio valstybės interesai klausančiųjų visada labai ginami. Pasakos apie 3000 metų Izraelio istoriją, apie Hamas grėsmę ir Izraelio teisę turėti kitų žmonių žemę vien dėl Holokausto tragedijos, yra persmelkusios ne vieno Lietuvos piliečio protą. Ši knyga nepakeis išankstinio nusistatymo prieš palestiniečius, nes ji politinius klausimus liečia labai ribotai. Vis dėlto, NAKBA, esminis faktas, kurio Izraelio gynėjai ir istorijų rašytojai dažnai nemini, čia nepamirštamas.
Tiems, kas nori plačiau susipažinti su Palestina, siūlau perskaityt Norman Finkelstein knygą "Gaza: an Inquest into its Martyrdom" arba bent pažiūrėti laisvai per youtube prieinamą video, kuriame pristatoma knyga(2h 23min). Jame maždaug nuo 2h kalbama ir apie Hamas raketas(didžiausias Izraelio argumentas prieš palestiniečius)
https://www.youtube.com/watch?v=nRQux...
Puikus trumpas video Sionizmo klausimu: Norman Finkelstein dismantles the logic of Sionism(7min)
Puikios Ilan Pappe knygos, ypač "The ethnic cleansing of Palestine" arba su Noam Chomsky sudaryta knyga "Gaza in crisis". Daugybė video paskaitų Izraelio klausimu ir mitų paneigimų.
Lietuviškai Norman Finkelstein knyga "Holokausto industrija" taip pat puikus įvadas į Izraelio istorijos suvokimą. Edwardo Saido "Orientalizmas". Pabaigai dar paminėsiu Nur Masahla knygą Palestine: a four thousand year history".
Prancūzų ir anglų pasirašytas imperialistinis Sykes- Picot susitarimas nulėmė tolesnę Artimųjų Rytų istoriją, tačiau pats šis susitarimas daugumai vakariečių yra nežinomas, lyg europiečių imperializmas būtų savaime suprantamas dalykas. Ką jau kalbėti apie prieš tai europiečių žydų sukurtą Sionizmą.
Ši knyga, nors ir atrodanti kaip skirta pradedančiajam, tokia tikrai nėra. Rekomenduoju ją skaityti tiems, kurie išmano apie Sionizmą, europiečių žemės dalybas ir jų siekį bet kokia kaina nusikratyti savo žydų. Drukteinio pasakų knyga apie Izraelį tam nelabai tinka, nors apie Sionizmą rašoma gan neblogai.
Tikėkimės, kad tai tik pirma autorės knyga arba kad knygos apie Palestiną pagaliau bus verčiamos ir į lietuvių kalbą.





Rating Out Of Books Palestina. Laisvė yra labai graži
Ratings: 3.93 From 45 Users | 4 Reviews

Write-Up Out Of Books Palestina. Laisvė yra labai graži
Knygos tikslas - papasakoti palestiniečių realybę pačių palestiniečių žodžiais neginčijamai pasiektas. Šis noras labai kilnus - suprantama, kad Izraelio propagandos apsupty norisi pasakoti kontra-istoriją. Bet kaip pasakojant kontra-istoriją jos pačios nepaversti propaganda? Nerekomenduočiau knygos skaityti su Palestinos-Izraelio konfliktu nesusipažinusiam žmogui. Knyga veikia kaip nuotrauka - parodo tai, ką mato autorė, bendravusi su palestiniečiais. Visgi labai trūksta gilesnio istorinio



"Kad nesakytume, jog nežinojome", - taip galėčiau apibūdinti savo skaitymo motyvus. Tai - man pirmoji knyga, per kurią susipažinau su palestiniečių pasakojama istorijos dalimi. Atsiribojant nuo konkrečios pusės palaikymo, galiu pasakyti, kad man patiko forma žmonių istorijų pirmuoju asmeniu ir asmeninių pastebėjimų/ istorijų kombinacija. Jos tikrai įdomios ir, manau, kad tai puikus būdas prieiti prie temos. Šaunu, kad yra tokia knyga lietuviškai.Knygos tikslas - papasakoti palestiniečių realybę pačių palestiniečių žodžiais neginčijamai pasiektas. Šis noras labai kilnus - suprantama, kad Izraelio propagandos apsupty norisi pasakoti kontra-istoriją. Bet kaip pasakojant kontra-istoriją jos pačios nepaversti propaganda? Nerekomenduočiau knygos skaityti su Palestinos-Izraelio konfliktu nesusipažinusiam žmogui. Knyga veikia kaip nuotrauka - parodo tai, ką mato autorė, bendravusi su palestiniečiais. Visgi labai trūksta gilesnio istorinio

Ačiū Giedre. Liūdna perskaičius. Labai. Ir gražu. Apsiverkiau. Ne vieną kartą ir ne du. Kažkaip prisiminiau kaip susitikdavom rudeniniame atšiauriame Vilniuje ir man šiek tiek savo realybės bandydavai atskleisti. Sakei, kad ten tiek liūdesio, kad kartais nebelieka vietos niekam kitam. Tačiau aš nesupratau kiek tas tiek. Nesupratau, kad tiek daug skausmo ir grožio slypi tame mažame žemės kampelyje. O perskaičius turėjau galimybę pabūti ten, kur buvai tu. Pajausti tai, ką jautei tu. Ačiū. Labai

0 Comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.