Books Τα χειρόγραφα του φθινοπώρου Free Download Online

Books Τα χειρόγραφα του φθινοπώρου  Free Download Online
Τα χειρόγραφα του φθινοπώρου Unbound | Pages: 305 pages
Rating: 4.66 | 103 Users | 4 Reviews

Declare Containing Books Τα χειρόγραφα του φθινοπώρου

Title:Τα χειρόγραφα του φθινοπώρου
Author:Tasos Livaditis
Book Format:Unbound
Book Edition:First Edition
Pages:Pages: 305 pages
Published: by Κέδρος (first published 1990)
Categories:Poetry. Cultural. Greece. Literature. 20th Century

Relation To Books Τα χειρόγραφα του φθινοπώρου

Πολυαγαπημένη ποιητική συλλογή, από αυτές που "θα διάλεγα αν έμενα μόνο με λίγα βιβλία"
Στίχοι μουσικοί,γεμάτοι χαρμολύπη, ποίηση βαθιά λυρική που αγγίζει τον ανθρώπινο ψυχικό πόνο, το χρόνο που φεύγει αδυσώπητος, τη ματαιότητα.

"κι από όλες τις τύχες προτιμήσαμε εκείνη του ταξιδιώτη που δεν ξέρει το άστρο που τον οδηγεί..." (...) Ω, ελπίδες της νιότης μας μείνατε στη μέση του δρόμου. Εμείς συνεχίσαμε και να που φτάσαμε απόψε εδώ, σ'αυτόν τον άγνωστο τόπο, χωρίς αποσκευές, μα μ'ένα τόσο ωραίο φεγγάρι"

Describe Books Supposing Τα χειρόγραφα του φθινοπώρου


Rating Containing Books Τα χειρόγραφα του φθινοπώρου
Ratings: 4.66 From 103 Users | 4 Reviews

Criticize Containing Books Τα χειρόγραφα του φθινοπώρου
Υπέροχος, ευαίσθητος και τρυφερός ποιητής ο Λειβαδίτης μιλά για θέματα όπως η μοναξιά, το αστικό τοπίο, άνθρωποι που υποφέρουν σιωπηλά, το παρελθόν και η ελπίδα για το μέλλον. Όλα τα ποιήματα φαίνεται να είναι γραμμένα κάτω από το πρίσμα της καταλυτικής επίδρασης μιας εποχής του χρόνου, του φθινοπώρου. Η επιλογή της ανάγνωσης ανήκει στον αναγνώστη: μελαγχολία ή περισυλλογή, σχετικά με την ομορφιά της ανθρώπινης ψυχής;

Ω, θλίψη, σε μάθαμε από παιδιά, σχεδόν πριν γνωρίσουμε τον κόσμο"



Greek: Τάσος Λειβαδίτης.''Ω, θλίψη, σε μάθαμε από παιδιά, σχεδόν πριν γνωρίσουμε τον κόσμο"

Πολυαγαπημένη ποιητική συλλογή, από αυτές που "θα διάλεγα αν έμενα μόνο με λίγα βιβλία"Στίχοι μουσικοί,γεμάτοι χαρμολύπη, ποίηση βαθιά λυρική που αγγίζει τον ανθρώπινο ψυχικό πόνο, το χρόνο που φεύγει αδυσώπητος, τη ματαιότητα. "κι από όλες τις τύχες προτιμήσαμε εκείνη του ταξιδιώτη που δεν ξέρει το άστρο που τον οδηγεί..." (...) Ω, ελπίδες της νιότης μας μείνατε στη μέση του δρόμου. Εμείς συνεχίσαμε και να που φτάσαμε απόψε εδώ, σ'αυτόν τον άγνωστο τόπο, χωρίς αποσκευές, μα μ'ένα τόσο ωραίο

Οταν διαβάζεις Λειβαδίτη σε πιάνει μια κάποια απογοήτευση, ειδικά στα τελευταία του έργα. Τα χειρόγραφα του φθινοπώρου εμπεριέχουν όλα εκείνα που χαρακτηρίζουν τον μεγάλο Ελληνα ποιητή και είναι ποτισμένα με έντονη την αίσθηση της απογοήτευσης του ανθρώπου που φτάνει στη δύση της ζωής του χωρίς να έχει προηγουμένως ζήσει όλα εκείνα που θα ήθελε.Αποφύγετε την ανάγνωση του έργου σε καλοκαιρινή περίοδο και οπωσδήποτε αποφύγετε κάθε επαφή μαζί τους εάν είστε σε νηφάλια κατάσταση :)

0 Comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.