Books La Lilieci Download Online Free

Books La Lilieci  Download Online Free
La Lilieci Hardcover | Pages: 832 pages
Rating: 4.19 | 70 Users | 2 Reviews

Describe Books Concering La Lilieci

Original Title: La lilieci ISBN13 9789739624848
Edition Language: Romanian

Narration In Favor Of Books La Lilieci

Apariţia, în 1973, a primei Cărţi din ciclul La Lilieci a surprins critica de întâmpinare: prin povestire, dialog, anecdotă, Sorescu aducea în prim plan lumea satului dintr-o perspectivă cu totul nouă, una în care refuzul convenţiilor lirice, tragicul şi comicul coexistau într-o cheie considerată ironică, dar nu lipsită de afecţiune. Cărţile II-VI au fost publicate în 1978, 1980, 1988, 1995 şi 1998 (postum).

Poemele sunt încadrate de o selecţie de texte de escortă referitoare la miza şi valoarea lor estetică: fragmente din mărturisirile lui Marin Sorescu în legătură cu La Lilieci, un interviu despre geneza ciclului cu fratele mai vârstnic al autorului, George Sorescu, şi un dosar de referinţe critice.

Point Based On Books La Lilieci

Title:La Lilieci
Author:Marin Sorescu
Book Format:Hardcover
Book Edition:Deluxe Edition
Pages:Pages: 832 pages
Published:November 2009 by ART
Categories:Poetry. European Literature. Romanian Literature

Rating Based On Books La Lilieci
Ratings: 4.19 From 70 Users | 2 Reviews

Evaluation Based On Books La Lilieci
It would have definitely been 5 stars only if he were not so...damn'...irreligious!Anyway great mastery, great book and a lot of wit.



Ce este La lilieci? Este o pată de istorie. Este un elogiu al satului în care s-a născut Sorescu, Bulzești. La lilieci este numele cimitirului unde-și aveau odihna toate personajele, majoritatea adevărate. Pentru mine a fost destul de greu de citit pentru că abundă de arhaisme oltenești. Unele nici nu există în dicționar.Plină de umor, tristețe, bucurii, ritualuri de mult uitate, leacuri băbești ce puteau da viață sau ucide, tradiții, oameni buni, oameni răi, moroi, cartea aceasta ar lăsa un dor

In 1964 the Romanian Communist government relaxed its censorship policies, signaling a new openness to free expression. The nation's poets heeded that signal, and Romanian poetry experienced a striking revival. Poet and playwright Marin Sorescu is perhaps one of the most popular figures to emerge from Romanian literary culture in the years since. Sorescu writes in a plainspoken, down-to-earthCe este La lilieci? Este o pată de istorie. Este un elogiu al satului în care s-a născut Sorescu, Bulzești. La lilieci este numele cimitirului unde-și aveau odihna toate personajele, majoritatea adevărate. Pentru mine a fost destul de greu de citit pentru că abundă de arhaisme oltenești. Unele nici nu există în dicționar.Plină de umor, tristețe, bucurii, ritualuri de mult uitate, leacuri băbești ce puteau da viață sau ucide, tradiții, oameni buni, oameni răi, moroi, cartea aceasta ar lăsa un dor

0 Comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.